Icon Image

COMPETITIE

3E KLASSE – GEMENGD U12 AFDELING 2E HELFT COMPETITIE – POULE A

Icon Image

TEAMOUDER

Klaas jan bos

Icon Image

COACH

Bart de Goede

Icon Image

SPELERS

Luca Blom | Marene Bos | Rosalie Cok | Bink de Goede | Mendo van Dijk | Silvijn Ent | Luuk Grossouw | Sofie de Leeuw | Thijs Pielage

Verslagen

Derba X12 blijft maar winnen

Verslag : Klaas Jan Bos|

DE RIJP – Het zou de eerste echte krachtmeting van het seizoen moeten worden, het duel met Landsmeer afgelopen zondag in sporthal De Oosterven. Toch was dat niet het geval. Met 64-27 werd ook de vierde overwinning op rij geboekt, waardoor Derba X12 zichzelf koploper mag noemen.

Derba kende in de eerste periode een vliegende start. De ploeg uit De Rijp kwam op een 13-0 voorsprong, waarbij Marene Bos in deze periode liefst voor tien punten tekende.

Landsmeer kwam die klap niet meer te boven. De wil om te winnen bij Derba was simpelweg te groot. Luca Blom slingerde weer mooi om de spelers van Landsmeer heen en maakte zestien punten. Luuk Grossouw was sterk in de break-out en was ook goed voor tien punten.

Daarnaast viel de between the legs op van Rosalie Cok vlak voor het nemen van een vrije worp. “Dat is niet showen hoor, dat is bijgeloof”, aldus Cok die alle vrije worpen raak schoot.

https://youtu.be/yWZDpwgB6sc

Thijs Pielage is een ware verdedigingskunstenaar, waarbij hij toch steeds punten meepakt. Sofie de Leeuw gooide er wederom een driepunter in. Dan naar de nieuwkomers. Silvijn Ent dartelt al heerlijk over het veld en Mendo van Dijk pakt het spel meer en meer op. Knap!

Helaas kon Bink de Goede maar twee periodes meedoen. Hij was tijdens de warming-up door zijn enkel gegaan. Toch zette hij zijn beste beentje voor.

Tot slot nog dit. Bij de tegenstander deed de dochter van oud-prof Harvey van Stein mee. Harvey was ook in de zaal en had genoten van de sfeer en met name de scheidsrechters. “Jullie scheidsrechters fluiten goed en leggen alles aan de kinderen uit. Het is een voorbeeld voor veel clubs.” Iwan en Eric, dat compliment is voor jullie.

Nog even terug naar Derba X12. Langzaam ziet het er naar uit dat het tussen de ploeg uit De RIjp en Early Bird uit Purmerend gaat om het kampioenschap. Het duurt nog even en er zijn nog veel wedstrijden. Maar de laatste wedstrijd van de competitie is Early Bird-uit. Een echt kampioensduel? We zullen zien.

Derba X12-1 kent vliegende start competitie

ALKMAAR Een mix van jong talent en jeugdige routine met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Zo mag Derba U12 X1 vooralsnog worden omschreven. De ploeg kent een vliegende start van de competitie. Zaterdag won het in Alkmaar de derde wedstrijd op rij. Het werd 62-22 voor de Rijpers.

“Het doorzettingsvermogen tot aan het einde van de wedstrijd sprak mij enorm aan”, zegt inval-coach Richard Cok na de wedstrijd.

En daar heeft hij een punt, omdat Derba slechts aantrad met zeven spelers. Alkmaar Guardians had elf basketballers tot haar beschikking. Toch liep Derba per periode uit en speelden ze alsof elke play een nieuwe wedstrijd was.

Een paar zaken vielen op. Zo weet nieuwkomer Silvijn Ent makkelijk te scoren, slingert Luca Blom vaak prachtig door de defensie van de tegenstander en pakt Thijs Pielage altijd zijn puntjes mee. Ook is het doorzettingsvermogen van Rosalie Cok bewonderenswaardig, draait Mendo van Dijk al goed mee, creëert Luuk Grossouw vaak mooi de ruimte voor het schot en zet Marene Bos met een paar lekkere cross-overs en schijnbewegingen zichzelf of medespelers vrij.

https://youtu.be/ZrR8M-KG280

Sofie de Leeuw en Bink de Goede konden er helaas niet bij zijn in Alkmaar. Maar ook zij bewezen in de eerste twee wedstrijden hun waarde. Net als coach Bart de Goede, die zijn team langzaam weet te smeden tot een hecht collectief.

En wat vooral opvalt is dat er goed wordt samengespeeld. OK, op verdedigen moet nog meer worden gelet. Maar daar wordt aan gewerkt. 

Gewonnen van Challengers, BV Hoofddorp en Alkmaar. Alle drie met grote cijfers. Over twee weken de eerste echte test. Dan is Landsmeer de tegenstander. De wedstrijd begint om tien uur in de eigen Oosterven. Alle support is welkom. Want dit team gaat voor een topklassering!