Spelers

Competitie

C-KLASSE - VROUWEN U16 AFDELING 1E HELFT COMPETITIE - POULE A

Coach

Coach

Richard Cok
Anne Aries

banner-basketballers

Spelers

Fien Aries
Rosa Blaauw
Maud Boerkoel
Emma Cok
Indy Keetman
Isa Munnik
Daphne Stegeman
Feline Stegeman
Robin Tetenburg

Teamouder

Chantal Cok

Verslagen

Over complimenten, inzet en nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zondag 1 oktober speelde de toppers van VU14 de 2e wedstrijd thuis tegen het gerenommeerde Akrides. Bij binnenkomst van de tegenstander zagen we al dat deze meiden allemaal minimaal een kop groter waren dan onze meiden. Nu wil dit natuurlijk niet alles zeggen over het niveau, maar al snel bleek dat dit team ook qua ervaring en tactiek ook letterlijk een maatje te groot was.

Akrides liep in het eerste kwart al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Toch wist Derba de rug te rechten en langzaam aan wat meer vat op het spel van Akrides te krijgen. Door een aantal goede scores kwamen we ook zelf wat beter in de wedstrijd. Helaas resulteerde vrijwel iedere scoringspoging van Akrides, ook door het grote lengte verschil, ook in score waardoor het verschil steeds wat verder opliep.

In de 2e helft van de wedstrijd probeerden we nog extra energie in de wedstrijd te brengen maar konden we helaas niet meer brengen dan we wilden. Ondanks dat we deze wedstrijd hebben verloren wil ik alle meiden een enorm compliment maken voor de inzet die is geleverd. Op naar de volgende wedstrijd.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen

Zaterdag 23 september was het zover. De eerste competitiewedstrijd van MU14 uit tegen MBCA.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen. Voor de wedstrijd spraken we af om fel in de verdediging te staan en de bal het werk te laten doen. Dat was niets teveel gezegd. Wat een power en strijd brachten we in de wedstrijd. Hierdoor liepen de meiden al snel uit op de MBCA “Giants”.

MBCA liet zich echter niet zo snel van de wijs brengen en probeerde er een fysieke en, van hun kant, soms ook onsportieve wedstrijd van te maken. Onze meiden bleven goed in hun positie en tactiek spelen en de voorsprong bleef steeds ca. 14 punten. Naarmate de wedstijd vorderde stroomde de krachten van onze toppers langzaam weg en leek MBCA met nog harder spel langszij te komen. Zeker toen ook nog Fien met een zware blessure niet meer verder kon, leken onze kansen verder te keren. Voor Derba was dit het sein om weer een tandje bij te zetten en de tegenstander weer van het kastje naar de muur te sturen. Met uiteindelijk een meer dan dik verdiende overwinning als resultaat. 54-67.

Op naar de volgende wedstrijd.