Spelers

Competitie

C-KLASSE – VROUWEN U16 AFDELING 1E HELFT COMPETITIE – POULE A

3E KLASSE – VROUWEN U16 AFDELING 2E HELFT COMPETITIE – POULE A
Coach

Coach

Richard Cok
Anne Aries

banner-basketballers

Spelers

Fien Aries
Rosa Blaauw
Maud Boerkoel
Emma Cok
Indy Keetman
Isa Munnik
Feline Stegeman
Robin Tetenburg
Manoe van Zoest

Teamouder

Chantal Cok

Verslagen

Dubbele winst voor Derba VU14

Voor het weekend van 2 en 3 december was er een dubbel programma voor de VU14.
Zaterdag eerst uit tegen Hoofdorp VU16 en zondag thuis tegen KTC VU16.
Op papier alle twee sterke tegenstanders en dat bleek ook.

Hoofddorp VU16 – Derba VU14
De wedstrijd tegen Hoofddorp werd een echte krachtmeting tegen fysiek sterke en grote meiden. Het eerste kwart kwamen we weliswaar op achterstand maar bleven door een aantal goede scores in het spoor van Hoofddorp. Het tweede kwart begonnen we erg sterk en konden we onze verdediging erg sterk houden. Dat betekende ook wat fysieke krachtmetingen waardoor een aantal van onze meiden flinke klappen moesten incasseren. Helaas moest Indy daardoor de strijd staken. Het tweede kwart sloten we af met een kleine maar overbrugbare achterstand. Ook in het derde kwart  bleven we energie geven en langzaam maar zeker sloop de vermoeidheid er bij Hoofdorp in en kwamen we steeds een stukje dichterbij. In het laatste kwart besloten we nog meer gas te geven en moet Hoofddorp definitief het hoofd buigen. De laatste 5 minuten stelden we de overwinning definitief veilig en kon we met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd die de volgende dag op het programma stond. Een enorm groot compliment voor de meiden en een 51-58 win.

Derba VU14 – KTC VU16
Dachten we nog dat de meiden van Hoofddorp groot waren, maar die vielen in het niet bij de reuzen van KTC. Eerder hadden we nog met 20 punten verschil van deze tegenstander verloren maar we voelden dat er tegen deze meiden een goed resultaat te behalen was. We spraken af dat we direct met volle energie de wedstrijd in zouden gaan. En dat was niet aan dovenmansoren gericht. Dat bleek al bij de sprongbal toen Robin hoger kwam dan de reus van KTC en we gelijk balbezit hadden en scoorden. Ons snelle positiespel was KTC te machtig en onze meiden renden ze aan alle kanten voorbij. Het eerste kwart eindige met een 16-2 voorsprong. Het tweede kwart gingen we door met waar we gebleven waren. We hielden het tempo moordend hoog en hadden een ijzersterke defense op KTC zodat zij nauwelijks aan scoren toekwamen. Het derde kwart consolideerde we onze voorsprong en namen even wat gas terug om de tegenstander  het vierde kwart weer te laten weten dat er niets te halen viel in De Rijp. Eindstand 61-25.

Het is mooi om te zien dat dit team ook steeds meer een team wordt en voor elkaar door het vuur gaat. De laatste twee wedstrijden kunnen we nog twee mooie wedstrijden tegemoet zien, thuis tegen Flashing Heiloo en uit tegen Dozy Den Helder. Een mooie graadmeter om te kijken hoe we ervoor staan en om weer met goede moed het tweede deel van de competitie in te gaan.

Een trotse coach.

Over complimenten, inzet en nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zondag 1 oktober speelde de toppers van VU14 de 2e wedstrijd thuis tegen het gerenommeerde Akrides. Bij binnenkomst van de tegenstander zagen we al dat deze meiden allemaal minimaal een kop groter waren dan onze meiden. Nu wil dit natuurlijk niet alles zeggen over het niveau, maar al snel bleek dat dit team ook qua ervaring en tactiek ook letterlijk een maatje te groot was.

Akrides liep in het eerste kwart al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Toch wist Derba de rug te rechten en langzaam aan wat meer vat op het spel van Akrides te krijgen. Door een aantal goede scores kwamen we ook zelf wat beter in de wedstrijd. Helaas resulteerde vrijwel iedere scoringspoging van Akrides, ook door het grote lengte verschil, ook in score waardoor het verschil steeds wat verder opliep.

In de 2e helft van de wedstrijd probeerden we nog extra energie in de wedstrijd te brengen maar konden we helaas niet meer brengen dan we wilden. Ondanks dat we deze wedstrijd hebben verloren wil ik alle meiden een enorm compliment maken voor de inzet die is geleverd. Op naar de volgende wedstrijd.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen

Zaterdag 23 september was het zover. De eerste competitiewedstrijd van MU14 uit tegen MBCA.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen. Voor de wedstrijd spraken we af om fel in de verdediging te staan en de bal het werk te laten doen. Dat was niets teveel gezegd. Wat een power en strijd brachten we in de wedstrijd. Hierdoor liepen de meiden al snel uit op de MBCA “Giants”.

MBCA liet zich echter niet zo snel van de wijs brengen en probeerde er een fysieke en, van hun kant, soms ook onsportieve wedstrijd van te maken. Onze meiden bleven goed in hun positie en tactiek spelen en de voorsprong bleef steeds ca. 14 punten. Naarmate de wedstijd vorderde stroomde de krachten van onze toppers langzaam weg en leek MBCA met nog harder spel langszij te komen. Zeker toen ook nog Fien met een zware blessure niet meer verder kon, leken onze kansen verder te keren. Voor Derba was dit het sein om weer een tandje bij te zetten en de tegenstander weer van het kastje naar de muur te sturen. Met uiteindelijk een meer dan dik verdiende overwinning als resultaat. 54-67.

Op naar de volgende wedstrijd.