Spelers

Competitie

C-KLASSE – VROUWEN U16 AFDELING 1E HELFT COMPETITIE – POULE A

3E KLASSE – VROUWEN U16 AFDELING 2E HELFT COMPETITIE – POULE A
Coach

Coach

Richard Cok
Anne Aries

banner-basketballers

Spelers

Fien Aries
Rosa Blaauw
Maud Boerkoel
Emma Cok
Indy Keetman
Isa Munnik
Feline Stegeman
Robin Tetenburg
Manoe van Zoest

Teamouder

Chantal Cok

Verslagen

Derba VU14 kampioen 2017/2018

Wat een fantastisch seizoen hebben we gespeeld met als kroon op het werk het behaalde kampioenschap.
Gefeliciteerd meiden!

Een mooi moment om terug te blikken op het seizoen dat begon ergens in de zomer van 2017 toen we als team voor het eerst bij elkaar kwamen.
Als nieuwbakken coach wilde ik jullie beter leren kennen en weten wat jullie verwachtingen waren van het seizoen.
Dat is best lastig om uit te spreken zo aan het begin van het seizoen maar toch durfden we het aan om te zeggen dat we kampioen wilden worden.

Het eerste deel van de competitie zaten we in een sterke U16 poule met gerenommeerde teams als Dozy Den Helder, Landslake Lions en Flashing Heiloo.
Ook moesten we als team aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken.
Door de competitie opzet en de wedstrijdindeling sloten we deze helft af als 8e in een poule van 13 teams waarbij de teams dicht bij elkaar stonden en ik eigenlijk vond dat een 4e/5e plek beter paste bij het spel.

Maar de grootste winst was, dat ik zag dat we als team steeds meer naar elkaar toe groeiden en dat we bereid waren om voor elkaar te blijven werken en te vechten. En dan zie je in een team iets ontstaan; het geloof in eigen kunnen en dat je met elkaar tot een topprestatie kunt komen. Dat werd ook het handelsmerk van de meiden in het 2e deel van de competitie.

Die begon op 13 januari met een thuiswedstrijd tegen KTC. In die wedstrijd werd de basis gelegd voor het verdere verloop van het seizoen. Niet alleen door de 59-32 winst maar nog meer door de enorme drive die er in het spel van de meiden zat. Daarna volgde een relatief eenvoudige win op Akrides waarbij onze defense ijzersterk was.

De kraker was echter de wedstrijd op 17 februari uit tegen BVA. Daar hadden we nog een appeltje mee te schillen. In die wedstrijd kwamen alle elementen die teamsport zo mooi maakt bij elkaar. Goed spel, vechtlust, emotie en een enorme veerkracht. We wisten al van te voren dat het een harde wedstrijd zou worden en dat de arbitrage ons niet mee zou zitten. Toch wisten we een achterstand om te buigen in een 61-64 win. Wat een ontlading en wat een vreugde. Deze wedstrijd was ook voor de meiden de bevestiging dat het kampioenschap er echt in zat.

Ook memorabel waren de wedstrijden tegen Lisse. Een zeer fysiek team die ook niet schroomde om harde overtredingen te maken.
Maar ook tegen deze meiden lieten we er geen twijfel over bestaan wie de beste was.

De laatste wedstrijd van het seizoen was uitgerekend tegen BVA. In dit weekend speelden we een dubbel programma aangezien we op zaterdag de uitwedstrijd tegen Akrides winnend hadden afgesloten. Die win was extra bijzonder en tekende nog maar eens de enorme teamgeest. Door het uitvallen van Fien, Indy en Manoe speelden we met 6 meiden maar gaven Akrides geen enkele kans om maar te denken dat er iets te halen viel.

Dan de laatste wedstrijd op 22 april thuis tegen BVA. Na de wedstrijd op zaterdag (waarbij 4 van onze meiden twee wedstrijden op 1 dag hadden gespeeld), verschenen we uitgerust en vol energie aan de start. In deze wedstrijd kwam alles waar we het seizoen hard voor gewerkt hebben samen. Door snelle balcirculatie, veel beweging en een sterke defense werd al snel de basis gelegd voor een mooie overwinning. Ons aanvalsspel was in deze wedstrijd enorm sterk waarbij de in-outs super werden gelopen en we vaak de vrije speler konden vinden. Met als resultaat een mooie 61-34 win.

Het kampioenschap was al binnen, maar afsluiten met zo’n wedstrijd maakt het karwei helemaal af.
Wat het kampioenschap voor mij extra bijzonder maakt, is dat we als VU14 team alleen maar tegen U16 teams hebben gespeeld die niet alleen een kop groter dan onze meiden waren, maar ons vaak ook met fysiek spel probeerde te breken. Als je dan als 12 en 13 jarige zo weet te blijven spelen dan ben je een echte kampioen.

Nogmaals gefeliciteerd meiden en keep up the good work!
Op naar volgend seizoen.
Een trotse coach

Dubbele winst voor Derba VU14

Voor het weekend van 2 en 3 december was er een dubbel programma voor de VU14.
Zaterdag eerst uit tegen Hoofdorp VU16 en zondag thuis tegen KTC VU16.
Op papier alle twee sterke tegenstanders en dat bleek ook.

Hoofddorp VU16 – Derba VU14
De wedstrijd tegen Hoofddorp werd een echte krachtmeting tegen fysiek sterke en grote meiden. Het eerste kwart kwamen we weliswaar op achterstand maar bleven door een aantal goede scores in het spoor van Hoofddorp. Het tweede kwart begonnen we erg sterk en konden we onze verdediging erg sterk houden. Dat betekende ook wat fysieke krachtmetingen waardoor een aantal van onze meiden flinke klappen moesten incasseren. Helaas moest Indy daardoor de strijd staken. Het tweede kwart sloten we af met een kleine maar overbrugbare achterstand. Ook in het derde kwart  bleven we energie geven en langzaam maar zeker sloop de vermoeidheid er bij Hoofdorp in en kwamen we steeds een stukje dichterbij. In het laatste kwart besloten we nog meer gas te geven en moet Hoofddorp definitief het hoofd buigen. De laatste 5 minuten stelden we de overwinning definitief veilig en kon we met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd die de volgende dag op het programma stond. Een enorm groot compliment voor de meiden en een 51-58 win.

Derba VU14 – KTC VU16
Dachten we nog dat de meiden van Hoofddorp groot waren, maar die vielen in het niet bij de reuzen van KTC. Eerder hadden we nog met 20 punten verschil van deze tegenstander verloren maar we voelden dat er tegen deze meiden een goed resultaat te behalen was. We spraken af dat we direct met volle energie de wedstrijd in zouden gaan. En dat was niet aan dovenmansoren gericht. Dat bleek al bij de sprongbal toen Robin hoger kwam dan de reus van KTC en we gelijk balbezit hadden en scoorden. Ons snelle positiespel was KTC te machtig en onze meiden renden ze aan alle kanten voorbij. Het eerste kwart eindige met een 16-2 voorsprong. Het tweede kwart gingen we door met waar we gebleven waren. We hielden het tempo moordend hoog en hadden een ijzersterke defense op KTC zodat zij nauwelijks aan scoren toekwamen. Het derde kwart consolideerde we onze voorsprong en namen even wat gas terug om de tegenstander  het vierde kwart weer te laten weten dat er niets te halen viel in De Rijp. Eindstand 61-25.

Het is mooi om te zien dat dit team ook steeds meer een team wordt en voor elkaar door het vuur gaat. De laatste twee wedstrijden kunnen we nog twee mooie wedstrijden tegemoet zien, thuis tegen Flashing Heiloo en uit tegen Dozy Den Helder. Een mooie graadmeter om te kijken hoe we ervoor staan en om weer met goede moed het tweede deel van de competitie in te gaan.

Een trotse coach.

Over complimenten, inzet en nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zondag 1 oktober speelde de toppers van VU14 de 2e wedstrijd thuis tegen het gerenommeerde Akrides. Bij binnenkomst van de tegenstander zagen we al dat deze meiden allemaal minimaal een kop groter waren dan onze meiden. Nu wil dit natuurlijk niet alles zeggen over het niveau, maar al snel bleek dat dit team ook qua ervaring en tactiek ook letterlijk een maatje te groot was.

Akrides liep in het eerste kwart al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Toch wist Derba de rug te rechten en langzaam aan wat meer vat op het spel van Akrides te krijgen. Door een aantal goede scores kwamen we ook zelf wat beter in de wedstrijd. Helaas resulteerde vrijwel iedere scoringspoging van Akrides, ook door het grote lengte verschil, ook in score waardoor het verschil steeds wat verder opliep.

In de 2e helft van de wedstrijd probeerden we nog extra energie in de wedstrijd te brengen maar konden we helaas niet meer brengen dan we wilden. Ondanks dat we deze wedstrijd hebben verloren wil ik alle meiden een enorm compliment maken voor de inzet die is geleverd. Op naar de volgende wedstrijd.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen

Zaterdag 23 september was het zover. De eerste competitiewedstrijd van MU14 uit tegen MBCA.

Met een nieuwe samenstelling en een nieuwe coach uit naar Amstelveen. Voor de wedstrijd spraken we af om fel in de verdediging te staan en de bal het werk te laten doen. Dat was niets teveel gezegd. Wat een power en strijd brachten we in de wedstrijd. Hierdoor liepen de meiden al snel uit op de MBCA “Giants”.

MBCA liet zich echter niet zo snel van de wijs brengen en probeerde er een fysieke en, van hun kant, soms ook onsportieve wedstrijd van te maken. Onze meiden bleven goed in hun positie en tactiek spelen en de voorsprong bleef steeds ca. 14 punten. Naarmate de wedstijd vorderde stroomde de krachten van onze toppers langzaam weg en leek MBCA met nog harder spel langszij te komen. Zeker toen ook nog Fien met een zware blessure niet meer verder kon, leken onze kansen verder te keren. Voor Derba was dit het sein om weer een tandje bij te zetten en de tegenstander weer van het kastje naar de muur te sturen. Met uiteindelijk een meer dan dik verdiende overwinning als resultaat. 54-67.

Op naar de volgende wedstrijd.