Icon Image

COMPETITIE

2E KLASSE – MANNEN U18 AFDELING 2E HELFT COMPETITIE – POULE A

Icon Image

TEAMOUDER

Ellen Buth

Icon Image

COACH

Ruben Sloote
Roy Rinia

Icon Image

SPELERS

Jesse Blom|Stijn Buth|Freek van Druten|Teun van Eijk|Wes Has|Milan Hirman|Thom Koreman|Sam Werring

Verslagen

Een verhaal met een goed einde tegen Flashing Heiloo

Derba vs Flashing Heiloo

Op 6 oktober moesten wij thuis spelen tegen de jongens van Flashing Heiloo U18. Deze jongens waren heel groot en energiek, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

In het eerste kwart waren we goed bezig. Dit kwam voornamelijk omdat wij goed fel verdedigden waar Flashing Heiloo het heel moeilijk mee had. We konden goed ons aanvallende spel spelen, maar we misten veel simpele scoringskansen daardoor eindigden we het kwart 12-10.

In het tweede kwart werden er door beide teams veel kansen gecreëerd maar maakten ze niet allemaal af. Wij verdedigden nog steeds fel waardoor het verschil niet al te groot werd. Vlak voor het kwart eindigde waren er nog maar 2 seconden over en gooide Milan een circus schot waardoor we het kwart beëindigden met een voorsprong van 1 punt.

Voordat we aan het derde kwart begonnen, wisten we al dat het eigenlijk gelijk stond en dat we ons goed moesten concentreren voor de tweede helft van de wedstrijd. Wij begonnen het kwart goed en maakten onze kansen goed af. Aan het einde maakte Flashing Heiloo een goede run waardoor we dit kwart eindigden met 33-31

In het laatste kwart was de verdediging van beide teams heel wat minder geworden door de vermoeidheid. Hierom werd er ook veel gescoord dit kwart. Er werden veel fouten gemaakt waardoor er veel vrije worpen geschoten mogen worden. Ook hierdoor moesten een paar spelers van het veld omdat ze 5 fouten hadden. Gelukkig kwam dit verhaal tot een goed einde en wonnen we  met 53-47. Ik vond het een leuke en spannende wedstrijd en heb nu al zin in de volgende.

Teun Eijk

 

MU18 1 een goede start,maar toch naar huis met een ‘lose’

Derba JU-18 vs Landslake Lions JU-18

Op 1 oktober moesten wij in Landsmeer tegen de Landslake Lions spelen. Het was een wedstrijd met een goeie start, maar dat al na het eerste kwart erg verzwakte.

In het eerste kwart maakten we een goeie start met erg goeie defense, waarbij de tegenstander niet makkelijk kon scoren. Wij konden gewoon ons spelletje spelen bij de aanval en daar wat scores uithalen, waardoor we aan het einde van het eerste kwart 6-21 voorstonden.

In het tweede kwart begonnen we al zwaar in te zakken, met allemaal rebounds die we niet hadden, allemaal losse ballen waar we niet hard genoeg voor vochten en er met onze kop niet bij waren. De defense zakte ook echt zwaar in, waardoor zij makkelijk naar binnen konden driven en scoren en daardoor terugkwamen. Eind dit kwart stond het met een puntje voor ons 33-34.

Begin derde  kwart en tweede helft bleef het een beetje gelijk opgaan, maar wij zakten ook steeds weer meer in. Eind dit kwart was het 53-51 voor hun.

Vierde kwart begonnen we pas echt te veel steken los te laten en begonnen we ook een beetje de moed te verliezen in de laatste paar minuten. Zij liepen door onze fouten echt te erg uit, wij konden dat niet stoppen en ons herpakken. Waardoor wij aan het einde met een lose (verlies) naar huis moesten, 69-59.

Stijn

 

 

Eerste wedstrijd voor de mannen onder 18

Met gezonde spanning werd er naar deze wedstrijd uitgekeken, nieuwe coach, minder spelers dan vorig jaar en indeling van 16 jarige naar 18 jarige, wat kunnen we verwachten?

Al gauw was duidelijk dat het een lekkere wedstrijd zou worden en werd met een goed gevoel afgesloten.Tevens de 1e wedstrijd waarbij we de Sportlink app succesvol hebben gebruikt (Ruud Buth, bedankt !) , zodat het wedstrijdverslag al na enkele minuten terug te vinden was op de app (incl scores) !