Scholentoernooien

SCHOLENTOERNOOI 2019

Woensdag
3 April 2019

Het grootste basketbalfestijn in de regio !

ALS JE VRAGEN HEBT OVER HET TOERNOOI NEEM DAN CONTACT OP MET DE JEUGDCOMMISSIE VAN DERBA: JEUGDCOMMISSIE@DERBA.NL OF SCHOLENTOERNOOI@DERBA.NL

SCHOLENTOERNOOI 2018

ALS JE VRAGEN HEBT OVER HET TOERNOOI NEEM DAN CONTACT OP MET DE JEUGDCOMMISSIE VAN DERBA: JEUGDCOMMISSIE@DERBA.NL OF SCHOLENTOERNOOI@DERBA.NL

Het grootste basketbalfestijn in de regio !

Op 21 maart is het alweer het 4e Derba Scholentoernooi voor leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen uit (de omgeving van) De Rijp.
De wedstrijden worden gespeeld vanaf 13:45 uur en eindigen rond 17:30 uur

De volgende scholen doen mee :

De Balein en De Tweemaster (De Rijp),  Vinckhuysenschool (West-Graftdijk),  Blauwe Morgenster (Middenbeemster),  St. Michaelschool (Zuidschermer), WJ Driessenschool (Grootschermer),  De Wiekslag (Stompetoren)

Uiteraard zijn alle ouders/verzorgers van harte welkom om alle kinderen aan te moedigen deze middag !

Scholentoernooi 2017

 DERBA SCHOLENTOERNOOI 2017   woensdag 12 april 2017

Op woensdagmiddag 12 april 2017 heeft Derba voor de derde keer het basketbal scholentoernooi voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in de omgeving van De Rijp georganiseerd. Dit jaar deden er 18 teams van 6 verschillende scholen en zo’n 150 enthousiaste kinderen mee aan het toernooi. Zij hebben gestreden om de felbegeerde kampioensbeker.

De Balein uit de Rijp was met drie teams in elke groep het sterkst vertegenwoordigd. De andere scholen waren De Tweemaster (ook) uit De Rijp, De Blauwe Morgenster uit Middenbeemster, de St. Michaelschool uit Zuidschermer, de W.J. Driessenschool uit Grootschermer en De Delta uit Assendelft.
De sfeer was uitermate goed, er werd fel maar fair gestreden (zoals dat hoort) en duidelijk was dat de kinderen er veel plezier in hadden. Wedstrijden waren soms bloedstollend spannend, het doelsaldo moest er aan te pas komen om te bepalen wie door mocht naar de volgende ronde en er er moest in de halve finale verlengd worden om een winnaar aan te wijzen. Ieder team ging tot het uiterste.

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. In groep 6 was de winst voor Balein 1, In groep 7 voor de St. Michaelschool en in groep 8 voor de Tweemaster. Zij hebben overtuigend gewonnen. Van harte gefeliciteerd.

Al met al was het weer een fantastisch sportieve dag, waarbij zo’n 150 kinderen kennis hebben kunnen maken met de basketballsport. De enthousiaste coaches, alle vrijwilligers, Sportcafé De Oosterven en ook het publiek hebben dit toernooi tot een groot succes gemaakt. Dank! En tot volgend jaar.

Voor iedereen die vaker wil basketballen heeft Derba de komende weken speciale gratis proeftrainingen en wel op woensdag 19 april, 26 april en 3 mei (van 19:00 uur tot 20:15 uur). Iedereen die deelneemt aan deze trainingen krijgt direct een basketbal mee naar huis. Opgeven kan via e-mail: scholentoernooi@derba.nl 

 

Scholentoernooi 2016

Tweede DERBA Scholentoernooi is een feest!

Afgelopen woensdagmiddag organiseerde DERBA voor de tweede keer het scholentoernooi voor kinderen van groep 6 t/m 8 van basisscholen in de omgeving van De Rijp. Anders dan voorgaand jaar deden dit jaar meer scholen uit de Schermer en de Beemster mee. Er waren in totaal 8 scholen van de partij: De Balein, de Tweemaster (beiden uit De Rijp), de Vinckhuysenschool (West-Graftdijk), de St. Michaelschool (Zuidschermer), de WJ Driessenschool (Grootschermer), de Bonte Mol (Schermerhorn), de Wiekslag (Stompetoren) en de Blauwe Morgenster (Middenbeemster). En in totaal streden er wel 20 teams en ongeveer 170 kinderen om de felbegeerde eerste plaats. Duidelijk was dat de kinderen er veel plezier in hadden.

In groep 6 was de winst voor de Blauwe Morgenster, in groep 7 voor de Wiekslag en in groep 8 voor het 2e team van de Tweemaster. Zij wonnen overtuigend en mochten dan ook hun welverdiende beker mee naar school nemen en daarvoor een mooie plaats in hun prijzenkast zoeken. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Ik wil hierbij nogmaals alle mensen die hebben geholpen om het toernooi tot een succes te maken hartelijk bedanken. Fantastisch om te beleven hoeveel mensen bereid zijn iets voor hun club te doen. Wat een fijne club is DERBA.

Voor DERBA was dit een mooie manier om meer kinderen bekend te maken met de basketbalsport. Voorafgaand aan het toernooi konden de kinderen hun basketbal skills oefenen tijdens de clinic van Mike Nahar.

Jeugdcommissie DERBA

Ik wil jullie hartelijk danken voor de bijzonder geslaagde sportmiddag. Ik heb veel enthousiaste kinderen gezien die met heel veel plezier het scholentoernooi hebben gespeeld en beleefd. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar. De één zal wellicht teleurgesteld zijn, de ander juist heel blij, maar het plezier en sportiviteit stond vandaag echt voorop. Dat maakt ons blij en trots. Wij zien jullie graag bij een volgend toernooi nog eens terug

INFORMATIEBOEKJE
DERBA SCHOLENTOERNOOI 2016
woensdag 9 maart 2016

Derba Scholentoernooi 2016Dag allemaal,

Wat leuk dat je meedoet aan het scholentoernooi van basketbalvereniging DERBA in De Rijp. In dit informatieboekje lees je alles over het DERBA scholentoernooi. Hier vind je het wedstrijdschema, de spelregels en wat huishoudelijke mededelingen.

Het scholentoernooi is bedoeld voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de deelnemende basisscholen uit (de omgeving van) De Rijp. Het toernooi wordt gehouden in Sporthal De Oosterven aan de Jan Ploegerlaan 2a in De Rijp. Telefoon: 0299–671875.

Het scholentoernooi is verdeeld in 3 kampioenschappen: GROEP 6, GROEP 7 en GROEP 8.
Bij elk kampioenschap krijgt de winnaar een beker.
GROEP 6 speelt van 13:30 uur tot 15:00 uur in de Grote Zaal.
GROEP 7 speelt van 15:15 uur tot 17:15 uur in de Grote Zaal.
GROEP 8 speelt van 14:30 uur tot 17:00 uur in de Kleine Zaal.

Elk kampioenschap is verdeeld in 2 poules: poule A en Poule B.
Bij GROEP 6 en GROEP 8 speelt ieder team 2 poulewedstrijden. Bij GROEP 7 speelt ieder team 3 poulewedstrijden. Na de poulewedstrijden speelt de winnaar van poule A tegen de nummer 2 van Poule B. En de winnaar van Poule B speelt tegen de nummer 2 van Poule A. Dit zijn de halve finale wedstrijden. De winnaars van de halve finalewedstrijden spelen daarna tegen elkaar om het kampioenschap en de beker. Bij GROEP 6 en GROEP 8 wordt ook een verliezerswedstrijd gespeeld: de nummer 3 van poule A tegen de nummer 3 van poule B.

Als je vragen hebt over het toernooi neem dan contact op met de jeugdcommissie van DERBA: jeugdcommissie@derba.nl. Als je vragen hebt over DERBA of over een lidmaatschap, kijk dan eens op onze website www.derba.nl. Tijdens het toernooi staat er overigens een ‘stand’ waar je meer informatie kunt krijgen over een lidmaatschap van DERBA.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen op een gezellige en sportieve middag.

Veel plezier. DERBA

Scholentoernooi 2015

Op 1 april jl. organiseerde DERBA haar eerste basketbal scholentoernooi. Het was een bijzonder geslaagde sportmiddag. Een afgeladen sporthal, herkenbaar aangeklede teams, kleurige spandoeken, aanmoedigende woorden …

Vier scholen – de Tweemaster en de Jozefschool, allebei uit DeRijp, de Baanbreker uit Graft en de Vinckenhuysenschool uit West-Graftdijk – streden om de eer en de kampioensbeker.

Voorafgaand aan het toernooi verzorgde DERBA op de scholen basketbaltrainingen. De geleerde basketbaltechnieken werden zo goed als mogelijk, maar bovenal super-enthousiast, door de kinderen toegepast in sportieve en soms erg spannende wedstrijdjes.

De winst in zowel groep 5/6 als in groep 7/8 ging dit jaar naar De Baanbreker uit Graft! Maar spannend was het wel. Alle uitslagen tref je aan onder dit artikel.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag waarbij meer dan 140 kinderen hebben kennisgemaakt met basketbal en onze vereniging DERBA. Een groot aantal kinderen heeft zich tijdens het toernooi al opgegeven voor een aantal extra trainingsmiddagen of een lidmaatschap bij DERBA. Echt fantastisch. Zo veel enthousiasme moet komend jaar een vervolg krijgen!

Wij willen iedereen hartelijk bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit toernooi. Wat mooi om te zien hoeveel enthousiaste leden zich voor DERBA hebben ingezet en hebben meegewerkt aan deze dag. Op zo’n dag zie je wie en wat DERBA is.

Extra trainingen voor de leerlingen van De Baanbreker, Tweemaster, Jozefschool en de Vinckhuysenschool

De kinderen die zich nog niet hebben opgegeven tijdens het scholentoernooi, bieden wij een aantal gratis trainingsmiddagen in sporthal de Oosterven aan om zo nog meer kennis te maken met DERBA. Lekker sportief met elkaar bezig zijn en fun staan hierbij voorop! Download hier het aanmeldingsformulier training Derba met daarop de data en tijden van de trainingsmiddagen. De leerlingen kunnen zich vervolgens opgeven bij ledenadministratie@derba.nl.

Namens de Jeugdcommissie en de TC

Eric Blom en Hans Barnhoorn