De Rijp Basketball

PERSBERICHT

Rabobank ondersteunt oprichting Basketbalschool Derba en Handbalschool SV Graftdijk
In september gaat een lang gekoesterde wens van basketbalvereniging Derba en handbalvereniging SV Graftdijk in vervulling: een echte basketbal- en handbalschool. Het doel is om kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 11 jaar oud kennis te laten maken met deze balsporten, zonder dat ze al direct verplichtingen hebben van wedstrijden of andere clubactiviteiten. Het spelplezier staat voorop! Gewoon lekker op zaterdagochtend sporten op je eigen niveau onder leiding van ervaren trainers en begeleiders. Helemaal afgestemd op jonge kinderen.

Rabo Verenigingsondersteuning
Derba en SV Graftdijk dienden vorig jaar gezamenlijk een aanvraag in voor Rabo Verenigingsondersteuning. Rabobank onderkent de waarde van sportverenigingen en cultuurorganisaties en zet daarom de komende jaren in op intensieve begeleiding van deze partijen. Dat doet de Rabobank in samenwerking met de 25 sportbonden die betrokken zijn bij Team NL, NOC*NSF, Kunstbende en cultuurkoepel LKCA. Het doel is om verenigingen en stichtingen toekomstbestendig te maken én te houden.

Twee actieve en enthousiaste clubs
Door verenigingen en stichtingen nadrukkelijker en structureel te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid en op bestuurlijk, financieel en maatschappelijk vlak, kan Rabobank een groot verschil maken. “Twee van de verenigingen met wie we traject ingaan, zijn Derba en SV Graftdijk. Twee actieve en enthousiaste clubs die hard bezig zijn om meer leden te werven. Activiteiten om kinderen kennis te laten maken met je sport en je vereniging, dat doen Derba en SV Graftdijk goed”, aldus Henny Maes, Directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken.

Ideaal voor jonge kinderen die nog geen sport hebben gekozen
“Met de ondersteuning worden wij echt geholpen”, vertellen Frank Nibbering en Johan Bloothoofd, de voorzitters van Derba en SV Graftdijk. “Een basketbal- en handbalschool opzetten is een enorme klus. We hebben al veel vrijwilligers die van alles voor onze clubs doen. De Verenigingsondersteuning van de Rabobank geeft ons nu ook de kans om deze scholen te starten. Belangrijk is dat de Rabobank haar eigen netwerk ook mobiliseert om dit verhaal in de publiciteit te brengen. Zo horen veel meer mensen ervan en krijgen we hopelijk veel meer kinderen die de eerste keer komen kijken en ontdekken hoe leuk basketbal en handbal zijn. Het afgelopen half jaar hebben we in het kader van de Verenigingsondersteuning al nauw samengewerkt en onze plannen helemaal uitgewerkt. We profiteren er direct al van!”

Nieuwe, toekomstbestendige aanpak
Beide clubs zijn tevreden over hun onderlinge samenwerking het afgelopen jaar en kijken met vertrouwen naar de toekomst, samen met de Rabobank. “Verenigingen kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers, minder financiële bijdrages van lokale overheden en minder leden. Maar ook met een veranderend consumptiegedrag en de wens van de samenleving voor een meer maatschappelijke rol voor de vereniging. Dit vraagt om een nieuwe toekomstbestendige aanpak en wij helpen daar als coöperatieve bank graag aan mee”, aldus Maes.

Je kunt je al aanmelden, zonder verdere verplichtingen
We starten met de beide scholen in de derde week van september. Je kunt je nu al vast aanmelden. Dan is je plaats verzekerd.
Aanmelden Basketbalschool Derba: via www.derba.nl
Aanmelden Handbalschool SV Graftdijk: via secretarisgraftdijk@gmail.com