MU18 1 een goede start,maar toch naar huis met een ‘lose’

Derba JU-18 vs Landslake Lions JU-18

Op 1 oktober moesten wij in Landsmeer tegen de Landslake Lions spelen. Het was een wedstrijd met een goeie start, maar dat al na het eerste kwart erg verzwakte.

In het eerste kwart maakten we een goeie start met erg goeie defense, waarbij de tegenstander niet makkelijk kon scoren. Wij konden gewoon ons spelletje spelen bij de aanval en daar wat scores uithalen, waardoor we aan het einde van het eerste kwart 6-21 voorstonden.

In het tweede kwart begonnen we al zwaar in te zakken, met allemaal rebounds die we niet hadden, allemaal losse ballen waar we niet hard genoeg voor vochten en er met onze kop niet bij waren. De defense zakte ook echt zwaar in, waardoor zij makkelijk naar binnen konden driven en scoren en daardoor terugkwamen. Eind dit kwart stond het met een puntje voor ons 33-34.

Begin derde  kwart en tweede helft bleef het een beetje gelijk opgaan, maar wij zakten ook steeds weer meer in. Eind dit kwart was het 53-51 voor hun.

Vierde kwart begonnen we pas echt te veel steken los te laten en begonnen we ook een beetje de moed te verliezen in de laatste paar minuten. Zij liepen door onze fouten echt te erg uit, wij konden dat niet stoppen en ons herpakken. Waardoor wij aan het einde met een lose (verlies) naar huis moesten, 69-59.

Stijn