De Rijp Basketball

mu18-1 2016/2017

Dames Derba 18-1: Ich bin wie du !

Onder de vrolijke klanken van Marianne Rosenberg werd de tocht naar Delft aanvaard.
Ich bin wie duuuuhhuuuuhhhh, wir sind wie Tag und Nacht, ( zelfs Hans wist meteen de uitvoerend artiest te noemen)

En het verschil van Tag und Nacht was wel noodzakelijk deze wedstrijd. De dames verloren namelijk hun uitwedstrijd tegen DAS met 60 – 47 nadat ze in de thuiswedstrijd nog met 73 – 58 gewonnen hadden. Een verschil in instelling van dag en nacht was dus wel een vereiste. En zie ! Voor het eerst sinds tijden was het team compleet en was iedereen ( beperkt ) inzetbaar. Dat was een goed teken voor het begin van deze nieuwe competitieronde.

(meer…)

Dames Derba 18-1: Twee keer net niet….

[label type=”label-primary”]Verslag : Andreas Oerlemans | Fotografie : Larissa Groenveld [/label]

Derba M8-1  – Barons M8-1  57 – 64 | BC Kimbria M8-1 – Derba M8-1  52 – 50

 DE RIJP – Ongelofelijk! De zaal op tijd klaar, scheidsrechters aanwezig en de tegenstander ook op tijd gearriveerd. Alles was helemaal piekfijn in orde voor een spannend potje basketbal.Aan de stand en uitslagen kon je zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat de details zouden gaan uitmaken wie aan de goede kant van de score zou staan na afloop. 

(meer…)

Dames Derba 18-1: En de denderende Lokomotief

Wel fijn dat de bond de scheidsrechters regelt als je landelijk gaat spelen(ahum.). Voor de tweede keer echter, kwam er bij een thuiswedstrijd echter geen enkele Bondsscheidsrechter opdagen en moest er volop geïmproviseerd worden om scheidsrechters te vinden. Ook nu bracht ‘onze’ Justin weer uitkomst en gelukkig was er onder de bezoekende ouders ook een bondscheidsrechter meegereisd. Hierdoor kon er uiteindelijk een half uurtje te laat toch gestart worden met de wedstrijd. Een minpuntje en een boete voor de bond wat mij betreft.
(meer…)

Dames Derba 18-1: En dat is twee !

Derba M8-1 – DAS M8-1 73 – 58

De voorbereiding voor deze wedstrijd verliep al weer wat soepeler. De scheidsrechters waren er, niet geheel onbelangrijk en we hadden een dijk van een tafelbezetting. Van links naar rechts ( vanaf de tribune gezien dan ) de dames Neeseman ( die aangaf snel weer een tafeltje te willen reserveren), D’Amiano, De Wit en Aries. Wat kan er dan nog fout gaan?

(meer…)

Dames Derba 18-1: Gelukkig niet zo spannend….

Derba M8-1  – Basketbal Academie Limburg M8-1   65 – 60

Het was allemaal even wennen deze eerste thuiswedstrijd voor onze meiden in de 2de Divisie B. In ‘onze’ kleine hal mag je niet meer spelen als je landelijk speelt. Opeens moet je rekening houden met de 24 seconden klok en  wordt je als vereniging geconfronteerd dat er opeens twee teams tegelijkertijd thuis spelen en dat alles dus dubbel aanwezig moet zijn. Van tijdwaarneming tot tafelpersoneel, van scheidsrechters tot ‘sprongbalpijl’

(meer…)