Links

handige basketball links

Overzicht van belangrijkste spelregelwijzigingen in nieuwe seizoen

Een nieuw basketbalseizoen staat voor de deur en dat gaat gepaard met een aantal veranderingen in de spelregels. Om met z'n allen goed beslagen ten ijs te kunnen komen, somt de Nederlandse FIBA-instructeur Edwin Wallaart de belangrijkste wijzigingen op:

spelregelwijzigingen
2018

Let op ! Nieuwe en gewijzigde regels

loop regel

een uitleg over de loopregel in de spelregelwijzigingen van september 2017

basketballmasterz.nl

Echte basketballers beheersen de regels Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.

Derba op YouTube

Hier kan je alle video's vinden die er van Derba teams en activiteiten zijn gemaakt

Sportwissel: Korfbal vs. Basketbal

Kunnen korfballers basketballen? En kunnen basketballers korfballen? Korfballegende Barry Schep en basketbal-international Jessey Voorn nemen het tegen elkaar op in Sportwissel.

Aanpassing spelregels Mini-basketball voor U8, U10 en U12

Om de basketballsport in zowel kwalitatief als kwantitatief opzicht te verbeteren, dient een aantal regels en spelsituaties aangescherpt c.q. nader toegelicht te worden. Het is erg belangrijk om hier goed op in te spelen, omdat de coördinatieve en technische aspecten van het basketball in deze leeftijdscategorieën ontwikkeld worden