Een verhaal met een goed einde tegen Flashing Heiloo

Derba vs Flashing Heiloo

Op 6 oktober moesten wij thuis spelen tegen de jongens van Flashing Heiloo U18. Deze jongens waren heel groot en energiek, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

In het eerste kwart waren we goed bezig. Dit kwam voornamelijk omdat wij goed fel verdedigden waar Flashing Heiloo het heel moeilijk mee had. We konden goed ons aanvallende spel spelen, maar we misten veel simpele scoringskansen daardoor eindigden we het kwart 12-10.

In het tweede kwart werden er door beide teams veel kansen gecreëerd maar maakten ze niet allemaal af. Wij verdedigden nog steeds fel waardoor het verschil niet al te groot werd. Vlak voor het kwart eindigde waren er nog maar 2 seconden over en gooide Milan een circus schot waardoor we het kwart beëindigden met een voorsprong van 1 punt.

Voordat we aan het derde kwart begonnen, wisten we al dat het eigenlijk gelijk stond en dat we ons goed moesten concentreren voor de tweede helft van de wedstrijd. Wij begonnen het kwart goed en maakten onze kansen goed af. Aan het einde maakte Flashing Heiloo een goede run waardoor we dit kwart eindigden met 33-31

In het laatste kwart was de verdediging van beide teams heel wat minder geworden door de vermoeidheid. Hierom werd er ook veel gescoord dit kwart. Er werden veel fouten gemaakt waardoor er veel vrije worpen geschoten mogen worden. Ook hierdoor moesten een paar spelers van het veld omdat ze 5 fouten hadden. Gelukkig kwam dit verhaal tot een goed einde en wonnen we  met 53-47. Ik vond het een leuke en spannende wedstrijd en heb nu al zin in de volgende.

Teun Eijk