Dubbele winst voor Derba VU14

Voor het weekend van 2 en 3 december was er een dubbel programma voor de VU14.
Zaterdag eerst uit tegen Hoofdorp VU16 en zondag thuis tegen KTC VU16.
Op papier alle twee sterke tegenstanders en dat bleek ook.

Hoofddorp VU16 – Derba VU14
De wedstrijd tegen Hoofddorp werd een echte krachtmeting tegen fysiek sterke en grote meiden. Het eerste kwart kwamen we weliswaar op achterstand maar bleven door een aantal goede scores in het spoor van Hoofddorp. Het tweede kwart begonnen we erg sterk en konden we onze verdediging erg sterk houden. Dat betekende ook wat fysieke krachtmetingen waardoor een aantal van onze meiden flinke klappen moesten incasseren. Helaas moest Indy daardoor de strijd staken. Het tweede kwart sloten we af met een kleine maar overbrugbare achterstand. Ook in het derde kwart  bleven we energie geven en langzaam maar zeker sloop de vermoeidheid er bij Hoofdorp in en kwamen we steeds een stukje dichterbij. In het laatste kwart besloten we nog meer gas te geven en moet Hoofddorp definitief het hoofd buigen. De laatste 5 minuten stelden we de overwinning definitief veilig en kon we met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd die de volgende dag op het programma stond. Een enorm groot compliment voor de meiden en een 51-58 win.

Derba VU14 – KTC VU16
Dachten we nog dat de meiden van Hoofddorp groot waren, maar die vielen in het niet bij de reuzen van KTC. Eerder hadden we nog met 20 punten verschil van deze tegenstander verloren maar we voelden dat er tegen deze meiden een goed resultaat te behalen was. We spraken af dat we direct met volle energie de wedstrijd in zouden gaan. En dat was niet aan dovenmansoren gericht. Dat bleek al bij de sprongbal toen Robin hoger kwam dan de reus van KTC en we gelijk balbezit hadden en scoorden. Ons snelle positiespel was KTC te machtig en onze meiden renden ze aan alle kanten voorbij. Het eerste kwart eindige met een 16-2 voorsprong. Het tweede kwart gingen we door met waar we gebleven waren. We hielden het tempo moordend hoog en hadden een ijzersterke defense op KTC zodat zij nauwelijks aan scoren toekwamen. Het derde kwart consolideerde we onze voorsprong en namen even wat gas terug om de tegenstander  het vierde kwart weer te laten weten dat er niets te halen viel in De Rijp. Eindstand 61-25.

Het is mooi om te zien dat dit team ook steeds meer een team wordt en voor elkaar door het vuur gaat. De laatste twee wedstrijden kunnen we nog twee mooie wedstrijden tegemoet zien, thuis tegen Flashing Heiloo en uit tegen Dozy Den Helder. Een mooie graadmeter om te kijken hoe we ervoor staan en om weer met goede moed het tweede deel van de competitie in te gaan.

Een trotse coach.