Derde DERBA Basketbal scholentoernooi opnieuw een groot succes

Op woensdagmiddag 12 april 2017 heeft Derba voor de derde keer het basketbal scholentoernooi voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in de omgeving van De Rijp georganiseerd. Dit jaar deden er 18 teams van 6 verschillende scholen en zo’n 150 enthousiaste kinderen mee aan het toernooi. Zij hebben gestreden om de felbegeerde kampioensbeker.

De Balein uit de Rijp was met drie teams in elke groep het sterkst vertegenwoordigd. De andere scholen waren De Tweemaster (ook) uit De Rijp, De Blauwe Morgenster uit Middenbeemster, de St. Michaelschool uit Zuidschermer, de W.J. Driessenschool uit Grootschermer en De Delta uit Assendelft.
De sfeer was uitermate goed, er werd fel maar fair gestreden (zoals dat hoort) en duidelijk was dat de kinderen er veel plezier in hadden. Wedstrijden waren soms bloedstollend spannend, het doelsaldo moest er aan te pas komen om te bepalen wie door mocht naar de volgende ronde en er er moest in de halve finale verlengd worden om een winnaar aan te wijzen. Ieder team ging tot het uiterste.

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. In groep 6 was de winst voor Balein 1, In groep 7 voor de St. Michaelschool en in groep 8 voor de Tweemaster. Zij hebben overtuigend gewonnen. Van harte gefeliciteerd.

Al met al was het weer een fantastisch sportieve dag, waarbij zo’n 150 kinderen kennis hebben kunnen maken met de basketballsport. De enthousiaste coaches, alle vrijwilligers, Sportcafé De Oosterven en ook het publiek hebben dit toernooi tot een groot succes gemaakt. Dank! En tot volgend jaar.

Voor iedereen die vaker wil basketballen heeft Derba de komende weken speciale gratis proeftrainingen en wel op woensdag 19 april, 26 april en 3 mei (van 19:00 uur tot 20:15 uur). Iedereen die deelneemt aan deze trainingen krijgt direct een basketbal mee naar huis. Opgeven kan via e-mail: scholentoernooi@derba.nl