Derba X12 blijft maar winnen

Verslag : Klaas Jan Bos|

DE RIJP – Het zou de eerste echte krachtmeting van het seizoen moeten worden, het duel met Landsmeer afgelopen zondag in sporthal De Oosterven. Toch was dat niet het geval. Met 64-27 werd ook de vierde overwinning op rij geboekt, waardoor Derba X12 zichzelf koploper mag noemen.

Derba kende in de eerste periode een vliegende start. De ploeg uit De Rijp kwam op een 13-0 voorsprong, waarbij Marene Bos in deze periode liefst voor tien punten tekende.

Landsmeer kwam die klap niet meer te boven. De wil om te winnen bij Derba was simpelweg te groot. Luca Blom slingerde weer mooi om de spelers van Landsmeer heen en maakte zestien punten. Luuk Grossouw was sterk in de break-out en was ook goed voor tien punten.

Daarnaast viel de between the legs op van Rosalie Cok vlak voor het nemen van een vrije worp. “Dat is niet showen hoor, dat is bijgeloof”, aldus Cok die alle vrije worpen raak schoot.

Thijs Pielage is een ware verdedigingskunstenaar, waarbij hij toch steeds punten meepakt. Sofie de Leeuw gooide er wederom een driepunter in. Dan naar de nieuwkomers. Silvijn Ent dartelt al heerlijk over het veld en Mendo van Dijk pakt het spel meer en meer op. Knap!

Helaas kon Bink de Goede maar twee periodes meedoen. Hij was tijdens de warming-up door zijn enkel gegaan. Toch zette hij zijn beste beentje voor.

Tot slot nog dit. Bij de tegenstander deed de dochter van oud-prof Harvey van Stein mee. Harvey was ook in de zaal en had genoten van de sfeer en met name de scheidsrechters. “Jullie scheidsrechters fluiten goed en leggen alles aan de kinderen uit. Het is een voorbeeld voor veel clubs.” Iwan en Eric, dat compliment is voor jullie.

Nog even terug naar Derba X12. Langzaam ziet het er naar uit dat het tussen de ploeg uit De RIjp en Early Bird uit Purmerend gaat om het kampioenschap. Het duurt nog even en er zijn nog veel wedstrijden. Maar de laatste wedstrijd van de competitie is Early Bird-uit. Een echt kampioensduel? We zullen zien.