Derba X12-1 kent vliegende start competitie

ALKMAAR Een mix van jong talent en jeugdige routine met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Zo mag Derba U12 X1 vooralsnog worden omschreven. De ploeg kent een vliegende start van de competitie. Zaterdag won het in Alkmaar de derde wedstrijd op rij. Het werd 62-22 voor de Rijpers.

“Het doorzettingsvermogen tot aan het einde van de wedstrijd sprak mij enorm aan”, zegt inval-coach Richard Cok na de wedstrijd.

En daar heeft hij een punt, omdat Derba slechts aantrad met zeven spelers. Alkmaar Guardians had elf basketballers tot haar beschikking. Toch liep Derba per periode uit en speelden ze alsof elke play een nieuwe wedstrijd was.

Een paar zaken vielen op. Zo weet nieuwkomer Silvijn Ent makkelijk te scoren, slingert Luca Blom vaak prachtig door de defensie van de tegenstander en pakt Thijs Pielage altijd zijn puntjes mee. Ook is het doorzettingsvermogen van Rosalie Cok bewonderenswaardig, draait Mendo van Dijk al goed mee, creëert Luuk Grossouw vaak mooi de ruimte voor het schot en zet Marene Bos met een paar lekkere cross-overs en schijnbewegingen zichzelf of medespelers vrij.

Sofie de Leeuw en Bink de Goede konden er helaas niet bij zijn in Alkmaar. Maar ook zij bewezen in de eerste twee wedstrijden hun waarde. Net als coach Bart de Goede, die zijn team langzaam weet te smeden tot een hecht collectief.

En wat vooral opvalt is dat er goed wordt samengespeeld. OK, op verdedigen moet nog meer worden gelet. Maar daar wordt aan gewerkt. 

Gewonnen van Challengers, BV Hoofddorp en Alkmaar. Alle drie met grote cijfers. Over twee weken de eerste echte test. Dan is Landsmeer de tegenstander. De wedstrijd begint om tien uur in de eigen Oosterven. Alle support is welkom. Want dit team gaat voor een topklassering!