Derba VU14 kampioen 2017/2018

Wat een fantastisch seizoen hebben we gespeeld met als kroon op het werk het behaalde kampioenschap.
Gefeliciteerd meiden!

Een mooi moment om terug te blikken op het seizoen dat begon ergens in de zomer van 2017 toen we als team voor het eerst bij elkaar kwamen.
Als nieuwbakken coach wilde ik jullie beter leren kennen en weten wat jullie verwachtingen waren van het seizoen.
Dat is best lastig om uit te spreken zo aan het begin van het seizoen maar toch durfden we het aan om te zeggen dat we kampioen wilden worden.

Het eerste deel van de competitie zaten we in een sterke U16 poule met gerenommeerde teams als Dozy Den Helder, Landslake Lions en Flashing Heiloo.
Ook moesten we als team aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken.
Door de competitie opzet en de wedstrijdindeling sloten we deze helft af als 8e in een poule van 13 teams waarbij de teams dicht bij elkaar stonden en ik eigenlijk vond dat een 4e/5e plek beter paste bij het spel.


Maar de grootste winst was, dat ik zag dat we als team steeds meer naar elkaar toe groeiden en dat we bereid waren om voor elkaar te blijven werken en te vechten. En dan zie je in een team iets ontstaan; het geloof in eigen kunnen en dat je met elkaar tot een topprestatie kunt komen. Dat werd ook het handelsmerk van de meiden in het 2e deel van de competitie.

Die begon op 13 januari met een thuiswedstrijd tegen KTC. In die wedstrijd werd de basis gelegd voor het verdere verloop van het seizoen. Niet alleen door de 59-32 winst maar nog meer door de enorme drive die er in het spel van de meiden zat. Daarna volgde een relatief eenvoudige win op Akrides waarbij onze defense ijzersterk was.

De kraker was echter de wedstrijd op 17 februari uit tegen BVA. Daar hadden we nog een appeltje mee te schillen. In die wedstrijd kwamen alle elementen die teamsport zo mooi maakt bij elkaar. Goed spel, vechtlust, emotie en een enorme veerkracht. We wisten al van te voren dat het een harde wedstrijd zou worden en dat de arbitrage ons niet mee zou zitten. Toch wisten we een achterstand om te buigen in een 61-64 win. Wat een ontlading en wat een vreugde. Deze wedstrijd was ook voor de meiden de bevestiging dat het kampioenschap er echt in zat.

Ook memorabel waren de wedstrijden tegen Lisse. Een zeer fysiek team die ook niet schroomde om harde overtredingen te maken.
Maar ook tegen deze meiden lieten we er geen twijfel over bestaan wie de beste was.

De laatste wedstrijd van het seizoen was uitgerekend tegen BVA. In dit weekend speelden we een dubbel programma aangezien we op zaterdag de uitwedstrijd tegen Akrides winnend hadden afgesloten. Die win was extra bijzonder en tekende nog maar eens de enorme teamgeest. Door het uitvallen van Fien, Indy en Manoe speelden we met 6 meiden maar gaven Akrides geen enkele kans om maar te denken dat er iets te halen viel.

Dan de laatste wedstrijd op 22 april thuis tegen BVA. Na de wedstrijd op zaterdag (waarbij 4 van onze meiden twee wedstrijden op 1 dag hadden gespeeld), verschenen we uitgerust en vol energie aan de start. In deze wedstrijd kwam alles waar we het seizoen hard voor gewerkt hebben samen. Door snelle balcirculatie, veel beweging en een sterke defense werd al snel de basis gelegd voor een mooie overwinning. Ons aanvalsspel was in deze wedstrijd enorm sterk waarbij de in-outs super werden gelopen en we vaak de vrije speler konden vinden. Met als resultaat een mooie 61-34 win.

Het kampioenschap was al binnen, maar afsluiten met zo’n wedstrijd maakt het karwei helemaal af.
Wat het kampioenschap voor mij extra bijzonder maakt, is dat we als VU14 team alleen maar tegen U16 teams hebben gespeeld die niet alleen een kop groter dan onze meiden waren, maar ons vaak ook met fysiek spel probeerde te breken. Als je dan als 12 en 13 jarige zo weet te blijven spelen dan ben je een echte kampioen.

Nogmaals gefeliciteerd meiden en keep up the good work!
Op naar volgend seizoen.
Een trotse coach