Derba meisjes U14 draait warm op Seizoen Start Toernooi 2013

Het wordt al bijna traditie om met de Derba meisjes U14 mee te doen aan het jaarlijkse Seizoen Start Toernooi in Amersfoort. Een leuk toernooi waar elk team 4 korte wedstrijdjes speelt om te kijken waar het team staat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.2013-09-07 13.02.01Vooraf hadden wij verzocht om in een poule geplaatst te worden met zoveel mogelijk tegenstanders uit een ander rayon, die we in de reguliere competitie dus niet tegen zullen komen. De organisatie voldeed volledig aan onze wens door ons te plaatsen in poule met Lokomotief Rijswijk, BV Leiderdorp, BC Shooters uit Bunschoten-Spakenburg en Dyna ’75 uit Heerenveen. Allemaal onbekende ploegen voor ons, waardoor de sterkte van onze tegenstanders vooraf dus onbekend was.

Zoals bekend traden we aan met een flink gehavend team: Emma, Katja en Tessa zijn met verschillende blessures (voor langere tijd) uit de running. Maar ook Lois begon verre van kiplekker aan het toernooi, na de afgelopen dagen met keelontsteking en koortsig in bed gelegen te hebben. Uiteindelijk heeft Lois dit toernooi amper gespeeld, omdat ze zich nog niet sterk genoeg voelde. Blijven over 6 -gemotiveerde- speelsters die het op het veld moesten doen.

De eerste wedstrijd tegen BV Leiderdorp begon rommelig. Marian kwam te laat aan in Amersfoort, zodat we zonder haar aan de wedstrijd moesten beginnen. Het was duidelijk dat we elkaar nog wat aan het zoeken waren op het veld. De automatismen moeten duidelijk nog in het team sluipen. Toch wonnen we de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk.

Vervolgens moesten we aantreden tegen Dyna ’75. Deze tegenstander was helaas echt een aantal maatjes te klein. Uiteindelijk wonnen we deze pot met meer dan 60 punten verschil, wat voor een kort toernooiwedstrijdje van 2 x 10 minuten natuurlijk veel te veel is. In dit soort gevallen is het zaak om het team met een speciale opdracht het veld in te sturen om een aantal zaken uit te proberen, zodat ook dit soort wedstrijden nuttig kunnen zijn.

BC Shooters bood wat meer tegenstand, maar ook deze wedstrijd was Derba te sterk. Achteraf gezien was dit onze minste wedstrijd van het toernooi, zeker verdedigend. Maar ook in de afronding waren we bovengemiddeld slordig. Waarschijnlijk was het lastig om de concentratie vast te houden of was het gewoonweg het effect van het spelen met slechts 6 meiden. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Tot slot speelde we tegen Lokomotief, dat net als Derba alle wedstrijden gewonnen had tot dan toe. Eigenlijk een soort van finalewedstrijd. Gelukkig konden de meiden zich wel weer prima opladen voor deze wedstrijd en speelden ze geconcentreerd. Vooral de pressverdediging werkte deze wedstrijd goed en liepen onze nieuwe aanvallende patronen al een stuk beter. Ook de wedstrijd Lokomotief wonnen we uiteindelijk ruim en de eerste toernooiwinst van dit seizoen was een feit.

De grieperige Lois mocht namens het team de beker in ontvangst nemen:

Wat hebben we geleerd van deze dag? Dat we verdedigend nog flink wat moeten verbeteren. En dat er aanvallend nog flink wat winst te behalen is qua handelingssnelheid, in de finish en de passing. Ook dat dit team elkaar qua automatismen nog moet vinden. Maar dat is niet gek, aangezien we een aantal nieuwe meiden moeten inpassen. Maar de belangrijkste conclusie is dat dit een team is met veel potentie met meiden die ervoor gaan. En dat het overduidelijk al een hecht team wordt, waar de meiden het prima onderling met elkaar kunnen vinden. Dat stemt me vrolijk voor de toekomst. En zeker als we over een tijdje hopelijk weer volledig en fit zijn.

De geblesseerde meiden kregen als troost een lekkere grote zak snoep en een kaart van het team.2013-09-07 13.03.20

Morgen spelen we weer een toernooi in ons eigen sporthal De Oosterven in De Rijp, waar we BS Leiden en Dozy Den Helder zullen tegenkomen. Hopelijk is Lois dan weer helemaal beter en kunnen we weer met 7 meiden knallen!