Op 3 april deden meer dan 100 kinderen van de groepen 7 en 8 van De Balein, De Tweemaster, St Michaelschool, De Wiekslag, De Vinckhuysenschool en de W.J. Driessenschool mee aan alweer het 5e Basketbal Scholentoernooi.

Derba organiseert het toernooi en dit jaar was de Rabobank als fijne sponsor betrokken om alle kinderen na afloop een sportieve rugzak met bidon mee te geven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Zoals alle jaren werd er in elke wedstrijd weer flink gestreden om de punten. Van sommige kinderen kun je wel zien dat ze al op basketbal zitten, maar ook de niet-basketballers deden hun uiterste best. Niemand wilde voor een ander onderdoen.

Mooie doelpunten en acties werden vanaf de tribunes, bevolkt door vele ouders, met een daverend applaus beloond. Het enthousiasme was groot en het spelplezier nog groter! Zo zien we dat graag in De Oosterven.

Alle reden om het toernooi volgend jaar weer te houden. En de kinderen van groep 7 en 8 die nu al willen doorgaan, kunnen bij Derba terecht voor een gratis training op woensdag 10, 17 en 24 april van 18-19 uur in De Oosterven. Kijk op www.derba.nl of mail naar basketbalschool@derba.nl om je aan te melden.